MILLIY VA HARAKATLI O’YIN TURLARI, UNI TASHKIL QILISH VA O’TKAZISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek xalqining boy madaniy merosi bo‘lgan milliy o‘yinlar hamda zamonaviy jismoniy tarbiya tizimida keng qo‘llaniladigan harakatli o‘yinlarning o‘rni, ularning pedagogik, tarbiyaviy va sog‘lomlashtiruvchi funksiyalari yoritiladi. Bundan tashqari, o‘yinlarni tashkil qilish texnologiyasi, ularning turlari o‘quvchilarning yosh xususiyatlariga qarab ularni to‘g‘ri tanlash va samarali o‘tkazish metodikasi tahlil qilinadi.