DIFFERENSIAL TENGLAMALARNING MUHANDISLIKDA QO’LLANILISHI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada differensial tenglamalarning muhandislik sohalaridagi amaliy qo‘llanilishi tahlil qilingan. Harakat, elektr zanjirlari, issiqlik uzatish va avtomatik boshqaruv tizimlari kabi yo‘nalishlarda differensial tenglamalar asosida tuziladigan modellar muhandislik masalalarini hal etishda qanday yordam berishi ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, ularni yechishda foydalaniladigan zamonaviy hisoblash vositalarining ahamiyati yoritilgan.