UILYAM SHEKSPIRNING’HAMLET’ASARI: SIYOSIY BEQARORLIK VA MADANIY TAHLIL (Modern education and development, 2025)
Mazkur tadqiqot Uilyam Shekspirning “Hamlet” asarini Yevropa madaniyati va siyosiy tarixining o‘ziga xos jihatlarini  talqin qiladi. Muallif Claudiusning hokimiyatni zo‘rlik bilan egallashi, Fortinbrasning tashqi tahdidi va saroy ichidagi ishonchsizlik kabi elementlarni Uyg‘onish davri Yevropasidagi real voqeliklar jumladan, Makiavelli qarashlari va qirollik o‘ldirishlari bilan qiyoslab tahlil qiladi. Asarning zamonaviylikka egaligi esa tarixiy voqealar  orqali qat’iy asoslab beriladi.