MAKTAB DAVRIDAGI DO’STLIK MUNOSABATLARINING PSIXOLOGIK AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada maktab yoshidagi o‘quvchilarning do‘stlik munosabatlari va ularning psixologik rivojlanishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Do‘stlik o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvi, emotsional barqarorligi va shaxsiy o‘sishida muhim omil sifatida qaraladi. Maqolada do‘stlikning turli yosh bosqichlarida qanday shakllanishi, uning shaxsiy xatti-harakatlarga ta’siri, hamda salbiy ijtimoiy tajriba (masalan, tashlab ketish, rad etilish)ning psixologik oqibatlari yoritilgan. Tadqiqotda maktab muhitining o‘quvchilar o‘rtasida sog‘lom ijtimoiy aloqalarni rivojlantirishdagi roli ham ko‘rib chiqiladi. Mazkur maqola psixologlar, pedagoglar va ota-onalar uchun foydali tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.