INFORMATIKA VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI (Modern education and development, 2025)
Axborot tizimlari xavfsizligi zamonaviy dunyoda juda muhim masala hisoblanadi. Axborot tizimlari har qanday tashkilotning asosiy resurslaridan biri bo‘lib, ular orqali muhim ma’lumotlar saqlanadi, uzatiladi va qayta ishlanadi. Shu sababli, axborot tizimlarini himoya qilish va ularning xavfsizligini ta’minlash tashkilotning barqaror ishlashi va raqobatbardoshligini saqlash uchun zarurdir.