QAYTA TIKLANUVCHI VA QAYTA TIKLANMAYDIGAN ELEKTR ENERGIYASI (Modern education and development, 2025)
Elektr energiyasi insoniyat hayotida muhim o‘rin tutadi va uning manbalari ham turlicha bo‘lib, ularni ikki asosiy guruhga ajratish mumkin: qayta tiklanuvchi va qayta tiklanmaydigan energiya manbalari. Ushbu maqolada ushbu ikki turdagi elektr energiyasi manbalari haqida batafsil ma’lumot beriladi, ularning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, kelajakdagi roli va ahamiyati haqida fikr yuritiladi.