MEVA-SABZOVOT MAXSULOTLARINING TASHQI BOZORDA RAQOBATDOSHLIGINI BAHOLASH (Modern education and development, 2025)
Meva va sabzavot mahsulotlarining tashqi bozordagi raqobatbardoshligi agrar davlatlarning iqtisodiy rivojlanishi uchun muhim omildir. Ushbu maqolada raqobatbardoshlikka ta'sir qiluvchi asosiy omillar tahlil qilinib, joriy bozor tendentsiyalari baholanadi va eksport samaradorligini oshirish uchun tavsiyalar beriladi. Mahsulot sifati standartlari, narx belgilash strategiyalari va savdo siyosatlari asosida sifat va miqdoriy usullar qo'llanildi. Natijalar innovatsiya, barqarorlik va samarali marketing strategiyalarining global bozorda muvaffaqiyatga erishishdagi ahamiyatini ta'kidlaydi.