"BOSHLANGʻICH SINFLARDA YANGI PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING OʻRNI VA AHAMIYATI" (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda yangi pedagogik texnologiyalardan foydalanishning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Ta’lim jarayonida innovatsion yondashuvlarning samaradorligi, ularning o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishini oshirish, ijodiy va mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli yoritilgan. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, interfaol metodlar va individual yondashuvning ta’lim sifatini oshirishdagi afzalliklari ko‘rib chiqilgan. Xulosa sifatida yangi pedagogik texnologiyalardan foydalanishning ta’lim tizimini takomillashtirishdagi muhim ahamiyati qayd etilgan.This article analyzes the role and importance of using new pedagogical technologies in primary classes. The effectiveness of innovative approaches in the educational process, their role in increasing students' interest in learning, and developing creative and independent thinking skills are highlighted. Advantages of information and communication technologies, interactive methods and individual approach in improving the quality of education are considered. In conclusion, the importance of the use of new pedagogical technologies in improving the educational system was noted.В данной статье анализируется роль и значение использования новых педагогических технологий в начальных классах. Освещена эффективность инновационных подходов в образовательном процессе, их роль в повышении интереса учащихся к учебе, развитии навыков творческого и самостоятельного мышления. Рассмотрены преимущества информационно-коммуникационных технологий, интерактивных методов и индивидуального подхода в повышении качества образования. В заключение была отмечена важность использования новых педагогических технологий в совершенствовании системы образования.