SOG‘LOM TURMUSH, FAROVON HAYOT, ATROF-MUHITNI ASRASH YASHIL IQTISODIYOT MANBAIDIR (Modern education and development, 2025)
Yuksak ma'naviyatli va ekologik madaniyatli kadrlarni tayyorlash zamon talabi bo'lib, antropogen omillar ta'sirini 4 ta ekologik qonunni bilgan holatda ularni oldini olish muhumdir. Ekologik muommalar biosferada ko'payib ketayotganligini inobatga olgan holda ekologik manaviyatli va madaniyatli shaxslarni tarbiyalash maqsadga muvofiqdir. Maqolada tabiat ustidan hukumronlik qilmasdan u bilan hamkorlik qilish muhumligi ko'rsatilgan. Prezidentimiz Oliy Majlis Qonunchilik palatasining navbatdagi majlisida 2025 yilni yurtimizda “Atrof-muhitni asrash va “yashil” iqtisodiyot yili” deb e’lon qilgani Yangi O‘zbekistonda ona tabiatni asrab-avaylab, ekologik barqarorlikni ta’minlashga qaratilayotgan yuksak e’tiborning amaldagi yana bir ifodasi bo‘ldi.