MAKTABGACHA TAʼLIM YOSHIDAGI BOLALARNI TOʻGʻRI OVQATLANISH QOIDALARI VA SHAXSIY GIGIYENA (Modern education and development, 2025)
Maktabgacha taʼlim yoshidagi bolalar uchun toʻgʻri ovqatlanish va shaxsiy gigiyena juda muhimdir. Ushbu ikki jihat bolalarning sogʻlom o‘sishi, rivojlanishi va umumiy farovonligi uchun asosiy omillardir. Maktabgacha taʼlim davri bolalar uchun hayotning eng muhim bosqichlaridan biri hisoblanadi, chunki bu davrda ularning jismoniy va ruhiy rivojlanishi, shuningdek, sogʻliqni saqlash odatlari shakllanadi.Правильное питание и соблюдение правил личной гигиены очень важны для детей дошкольного возраста. Эти два аспекта являются ключевыми факторами для здорового роста, развития и общего благополучия детей. Период дошкольного образования является одним из важнейших этапов жизни детей, поскольку в этот период формируется их физическое и психическое развитие, а также привычки к здоровью.Proper nutrition and personal hygiene are very important for preschool children. These two aspects are key factors for children's healthy growth, development and overall well-being. The period of preschool education is one of the most important stages of life for children, because during this period their physical and mental development, as well as health habits are formed.