BOTULIZM KASALLIGINING AHOLI OʻRTASIDA TARQALISHINI OLDINI OLISH (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada botulizm kasalligining sabablari, tarqalish omillari va uning aholi oʻrtasida oldini olish choralari koʻrib chiqiladi. Botulizm oziq-ovqat orqali yuqadigan kasallik boʻlib, Clostridium botulinum bakteriyasi tomonidan ishlab chiqarilgan zaharli toksin bilan bogʻliq. Maqolada botulizmga chalinish xavfini kamaytirish uchun gigiyena qoidalariga amal qilish, sifatli oziq-ovqat mahsulotlarini isteʼmol qilish va sogʻlom ovqatlanish madaniyatini targʻib qilish muhimligi taʼkidlanadi. Shuningdek, kasallikning dastlabki alomatlari, tezkor tibbiy yordam koʻrsatish zaruriyati va kasallikni davolash usullari haqida maʼlumot beriladi.