O'ZBEKISTONDA RAQAMLI LOGISTIKANI RIVOJLANTIRISHDA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN SAMARALI FOYDALANISH IMKONIYATLARI (Modern education and development, 2025)
Hozirgi kunda har bir tarmoqdagi korxonalar raqamli texnologiyalarni o‘zlashtirmoqda va o‘zlarining modellarini yangi raqamli transformatsiya tendentsiyalari asosida qayta shakllantirmoqda. Kompaniyalar yangi jarayonlarni taklif qilishda davom etishyapti yoki mavjudlarini o‘zgartiryapti. Bundan tashqari, yangi kompaniyalar madaniyatini yaratish, hatto iste’molchilarning o‘zgaruvchan ehtiyojlari va bozor, mijozlar talablarini qondirish uchun mijozlar yangi tajribalarini joriy etishyapti. Xususan, Logistika va transport sohasidagi raqamli o‘zgarish tarmoq kompaniyalariga yangi texnologiyalarning afzalliklaridan foydalanishga va doimiy ravishda kengayib borayotgan bozorda raqobatbardosh bo‘lishga yordam beradi.