LOGISTIKANING YASHIL IQTISODIYOTGA TA’SIRI VA EKONOMIK TOZA TRANSPORTLAR (Modern education and development, 2025)
Ushbu tezisda logistika sohasining yashil iqtisodiyotga ko‘rsatadigan taʼsiri va ekologik toza transport vositalarining ahamiyati tahlil qilingan. Yashil logistika konsepsiyasi orqali resurslardan oqilona foydalanish, atrof-muhitga salbiy ta’sirni kamaytirish va iqtisodiy samaradorlikni ta’minlash imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Ekologik toza — xususan, elektr va gibrid transport vositalarining amaliyotda qo‘llanishi va ularning ijtimoiy-iqtisodiy foydalari misollar bilan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, yashil logistika tizimi barqaror rivojlanish va aylanma iqtisodiyot tamoyillarini qo‘llab-quvvatlab, zamonaviy transport infratuzilmasining ekologik barqarorligiga xizmat qiladi.