“O’ZBEKISTON TEMIR YO’LLARI” AJ EKSPLUATATSION FAOLIYATINING TEXNIK – IQTISODIY KO’RSTAKICHLARI KLASSIFIKATSIYASI (Modern education and development, 2025)
Temir yo‘l transportining ekspluatatsiya faoliyati (ishi) – bu tashish jarayonini tashkil etish va amalga oshirish bilan bog‘liq barcha temir yo‘l korxonalari va tarkibiy tuzilmalarining ishlab chiqarish faoliyatidir. Temir yo‘lning ekspluatatsiya ishi temir yo‘lni barcha element va tizimlarini birlashtiradi.