BUTUN JAHON VA O'ZBEKISTON REPUBLIKASI IQTISODIDA LOYIHA MENEJMENTINING TUTGAN O'RNI VA UNI RIVOJLANTIRISHGA BO'LGAN TALABLAR (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqola zamonaviy sohalardan biri bo’lgan  Project Management ya’ni loyiha menejmentining nazariy asoslari, uning jahon iqtisodiyotidagi o‘rni, ilg‘or davlatlar tajribasi hamda raqamli transformatsiya sharoitida bu sohaning rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi iqtisodiyotida loyiha menejmentining  tutgan o’rnini loyiha menejmenti tamoyillarini joriy etish zarurati va imkoniyatlari ham ochib berishga qaratilgan. Hozirgi davrda mamlakatlar iqtisodiyotining  jadal rivojlanishi davrida yangidan  yangi sohalarning vujudga kelishi va ularning boshqaruv shakllarinig o’zgarish jarayonlarida loyiha boshqaruvi va uning mutaxassislariga bo’lgan talab tobora ortib bormoqda. Maqolada iqtisod, sanaoat sihlab chiqarish sohalarida loyiha menejmentining ahamiyatliligi muallif tomonidan turli yondashuvlar bilan ko’rib chqiqilgan. Buning asosida xususan O‘zbekiston Respublikasida  Project Management ning katta ahamiyatliligi va dolzarbligi asoslangan.