LOTIN ALIFBOSINING ZAMONAVIY LINGVISTIK VA MADANIY TARAQQIYOTIDAGI O’RNI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada lotin alifbosining zamonaviy lingvistik va madaniy taraqqiyotdagi o‘rni chuqur tahlil qilingan. Lotin grafikasi o‘zbek tilining rivojlanishiga, uning fonetik imkoniyatlarini kengaytirishga va so‘z ifodasining aniqligini oshirishga qanday ta’sir ko‘rsatgani yoritilgan. Shuningdek, lotin alifbosiga o‘tish jarayonining madaniy hayotda qanday o‘zgarishlarga sabab bo‘lgani, xalqaro ilmiy va madaniy makonga integratsiyalashuvdagi roli haqida fikr yuritilgan. Maqolada lotin yozuvida ifodalanayotgan milliy o‘zlik va zamonaviy taraqqiyot tendensiyalari tahlil qilingan.