TRANSPORT XIZMATLARINING YALPI ICHKI MAHSULOTGA TA’SIRI (Modern education and development, 2025)
Aholi sonining ortib borishi natijasi o‘laroq hozirgi kunda transport xizmatlariga bo‘lgan talab ham yildan-yilga ortib bormoqda. Aholining transport xizmatlariga bo‘lgan talabini inobatga olgan holda O‘zbekiston Respublikasi “O‘zbekiston-2030“ strategiyasini ishlab chiqdi va 100 ta ustuvor vazifalari ichiga “O‘zbekiston Respublikasining global transport-logistika tarmoqlariga integratsiyasini chuqurlashtirish va milliy transport tizimining salohiyatini oshirish” maqsadi ham 100 ta ustuvor maqsad ichida 53-o‘rinni egalladi. Asosiy vazifalaridan biri etib esa “Tezyurar poyezdlarda yo‘lovchi tashish sonini 2,5 barobar ko‘paytirish” vazifasini belgilab oldi.[1] [1] . O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining Qarori “O‘zbekiston — 2030” strategiyasini 2023-yilda sifatli va o‘z vaqtida amalga oshirish chora-tadbirlari to‘g‘risidagi qarori