ZAMONAVIY YOSHLARNING IJTIMOIY MOSLASHUVDAGI ASOSIY MUAMMOLARI VA ULARNING SABABLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu ilmiy maqola zamonaviy yoshlarning ijtimoiy moslashuv jarayonida duch keladigan asosiy muammolarini kompleks tarzda tadqiq etadi. Tadqiqotda psixologik, ijtimoiy, madaniy va texnologik omillarning yoshlar ijtimoiylashuviga ta'siri tahlil qilingan.Tadqiqotda retrospektiv tahlil usuli qo'llanilib, so'nggi 10 yil ichida nashr etilgan 15 ta ilmiy manba tahlil qilingan. Natijalar shuni ko'rsatadiki, yoshlarning ijtimoiy moslashuvi murakkab ko'p omilli jarayon bo'lib, uning samaradorligini oshirish uchun psixologik yordam, ta'lim islohoti va avlodlararo hamkorlikni kuchaytirish zarur.