KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARNI O’QISH VA O’YIN FAOLIYATIDAGI QIZIQISHLARI (Modern education and development, 2025)
Maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarning qiziqishlari va ularning shaxsiy rivojlanishidagi roli keng tahlil etiladi. Bolalar qiziqishlari orqali dunyoni anglaydi, bilimga intilishi kuchayadi va ijodkorlik salohiyati rivojlanadi. Tadqiqotda qiziqishlarning shakllanishiga ta’sir qiluvchi omillar – oilaviy muhit, ta’limiy jarayon, o‘qituvchining yondashuvi va tengdoshlar bilan munosabatlar yoritiladi. Shuningdek, qiziqishlarni aniqlash, rag‘batlantirish va ularga mos sharoit yaratish bo‘yicha metodik tavsiyalar beriladi. Ushbu mavzu zamonaviy ta’limda dolzarb hisoblanadi, chunki har bir bolaning qiziqishi uning individual rivojlanish yo‘lini belgilab beradi.