KICHIK YOSHDAGI BOLALARDA O’QISHGA QIZIQISHNI OSHIRISHDA O’QITUVCHINING ROLI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada kichik yoshdagi bolalarda o‘qishga bo‘lgan qiziqishni shakllantirishda o‘qituvchining tutgan o‘rni va vazifalari yoritilgan. Ayniqsa, o‘qituvchining shaxsiy namunasi, interfaol va o‘yin asosidagi metodlardan foydalanishi, shuningdek, dars jarayonida ijobiy psixologik muhit yaratish orqali o‘quvchilarda bilim olishga bo‘lgan ichki motivatsiyani rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Maqola boshlang‘ich ta’lim samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.