JISMONIY FAOLLIK VOSITASIDA SALOMATLIKNI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY KONSEPSIYALARI VA MODELLARI (Modern education and development, 2025)
Jismoniy faoliyat sog‘liqni saqlashda eng muhim va samarali vositalardan biri sifatida tan olinadi. Ushbu tadqiqot jismoniy faoliyatning sog‘liqka ta’sirini va uning zamonaviy konseptlari hamda modellari tahlil qilinishiga qaratilgan. Hozirgi kunda jismoniy faoliyatning ahamiyatini e’tirof etgan ilmiy tadqiqotlar mavjud bo‘lib, bu borada yangi metodologiyalar va modellarga asoslangan yondashuvlar ishlab chiqilgan. Jismoniy faoliyatning sog‘liqka ta’sirini aniqlash va uning inson organizmidagi rolini o‘rganish uchun zamonaviy konseptlar va modellarning tahlili zarur. Shuningdek, jismoniy faoliyat bilan bog‘liq muammolar va cheklovlar, uning samaradorligini oshirishga qaratilgan yangi yondashuvlarni ishlab chiqish lozim. Jismoniy faoliyatning sog‘liqka ta’siri global sog‘liqni saqlash strategiyalari va har bir insonning turmush tarzini yaxshilashda muhim ahamiyatga ega. Zamonaviy tadqiqotlar jismoniy faoliyatni sog‘liqni mustahkamlashning samarali va universallik keltiradigan vositasi sifatida ko‘rsatmoqda. Mavjud konseptlar va modellarni samarali amalga oshirish uchun individual va ijtimoiy xabardorlikni oshirish zarur.Ushbu tadqiqot jismoniy faoliyatning sog‘liqka ta’sirini yaxshilash va unga bog‘liq muammolarni hal qilishda yangi usullar va yondashuvlarni ishlab chiqishga qaratilgan.