MADANIYATLAR ARO FARQLAR VA ULARNING TARJIMA JARAYONIGA TA’SIRI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada tarjima faoliyatida madaniyatlararo tafovutlarning o‘rni, ularning tarjima sifatiga ta’siri, madaniy birliklarning o‘ziga xosligi va ularni tarjima qilishdagi asosiy yondashuvlar ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi. Amaliy misollar asosida tarjimada uchraydigan madaniy tafovutlar aniqlanadi hamda tarjimada bunday xatolarni oldini olish tushuntiriladi.