TURIZM IQTISODIYOTI: O’ZBEKISTONNING MADANIY MEROSINING IQTISODIY AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Maqolada O‘zbekistonning boy madaniy merosi — tarixiy yodgorliklar, arxitektura ansambllari va qadimiy shaharlarning mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri yoritiladi. Madaniy meros obyektlarining turizm sohasidagi o‘rni, ular orqali yaratilayotgan iqtisodiy imkoniyatlar, ish o‘rinlari, investitsiyalar va infratuzilma rivoji tahlil qilinadi. Ushbu obyektlarni saqlash va ulardan samarali foydalanish orqali iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash muhimligi asoslanadi.