YARIMO’TKAZGICH MATERIAL ASOSLI FOTOELEMENTLARDA FOTOO’TKAZUVCHANLIK (Modern education and development, 2025)
ushbu maqolada yarimo’tkazgichda yorug’lik yutilishi bilan belgilanuvchi noturg’un o’tkazuvchanlik elektronlarning va teshiklarning konsentratsiyalariga bog’liqlik qonuniyatlari muhokama qilingan. Yarimo’tkazgichning fotoo’tkazuvchanligini aniqlovchi asosiy parametr – tashuvchilarning yashash vaqti hisoblanib, bu parametrlarni boshqarish uchun turli xil tipdagi kirishmalar ishlatiladi. Ularning xossalarini o‘rganish ustida olib borilayotgan tadqiqot ishlari muhokama qilindi.