QUYOSH ELEKTR STANSIYALARINING BOSHQARUV TIZIMI (Modern education and development, 2025)
ushbu maqolada quyosh elektr stansiyalarining boshqaruv tizimi, quyosh energetika stansiyasi quyosh energiyasini foydalanishga yaroqli elektr energiyasiga aylantirishi uchun birgalikda ishlaydigan muhim tizimlarning tasnifi keltirilgan. Quyosh energiyasi global energiya iste’molini kamaytirish va atrof-muhitga zarar yetkazmaslik uchun muhim manba hisoblanadi. Ushbu maqolada quyosh elektr stansiyalarining boshqaruv tizimiga oid asosiy jihatlar, ularning samaradorligini oshirish va operatsiyalarini optimallashtirish maqsadida qo‘llanilayotgan zamonaviy texnologiyalar ko‘rib chiqiladi.