NAMATAK (ROSA) TURKUMI: BIOLOGIK, EKOLOGIK, AGRONOMIK VA FITOTERAPEVTIK XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola namatak (Rosa) turkumi vakillari, xususan Rosa canina, Rosa damascena, Rosa rugosa va boshqa turlarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada namataklarning morfologik va anatomik xususiyatlari, ekologik talablari, tarqalish geografiyasi, agronomik ahamiyati va inson salomatligi uchun foydalari batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada namataklarni yetishtirish va saqlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham berilgan.