QAYTA ISHLANADIGAN QADOQLASH MATERIALLARI VA ULARNING TA’MINOT ZANJIRIGA TA’SIRI (Modern education and development, 2025)
Zamonaviy ekologik muammolar fonida qayta ishlanadigan qadoqlash materiallariga talab ortib bormoqda. Ushbu tadqiqotda qayta ishlanadigan materiallar (qog'oz, karton, bio-plastik, shisha va alyuminiy) ta'minot zanjiriga qanday ijobiy va salbiy ta'sir ko'rsatishi o'rganiladi. Qayta ishlanadigan qadoqlash ekologik barqarorlikni ta'minlashda muhim rol o'ynaydi, u chiqindilar miqdorini kamaytiradi va resurslardan samarali foydalanishni rag‘batlantiradi. Ta’minot zanjirida bu esa logistik xarajatlarni kamaytirish, brend imidjini yaxshilash va iste’molchilar ishonchini oshirishga xizmat qiladi. Shu bilan birga, ushbu turdagi qadoqlash materiallarini joriy etish ma’lum texnologik, moliyaviy va tashkiliy muammolarni ham yuzaga keltiradi. Tadqiqot natijalari ekologik toza qadoqlash materiallarini ta’minot zanjiriga integratsiya qilish bo‘yicha samarali strategiyalar ishlab chiqishga yo‘naltirilgan.