BOSHLANG’ICH TA’LIM TALABALARIDA MANTIQY FIKRLASHNI SHAKLLLANTIRISHDA MULOHAZALAR ALGEBRASINING O’RNI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalarda mantiqiy fikrlashni shakllantirishda mulohazalar algebrasining o‘rni nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada mantiqiy operatsiyalar, ularning didaktik ahamiyati, hamda o‘quv jarayonida qo‘llanilishi bo‘yicha misollar orqali asoslangan yondashuvlar bayon etiladi. Shuningdek, zamonaviy metodikalar va interaktiv o‘quv texnologiyalari yordamida talabalar tafakkurini rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi.