ONA TILINI O’QITISHDA KOMMUNIKATIV YONDASHUV: NAZARIYA VA AMALIYOT (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada ona tilini o‘qitish jarayonida kommunikativ yondashuvning nazariy asoslari va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Tilni o‘rganish faqat grammatik qoidalarni o‘zlashtirish emas, balki uni erkin, muloqot vositasi sifatida qo‘llay olish ko‘nikmasini shakllantirish ekani asoslab berilgan. Kommunikativ yondashuv asosida tuzilgan darslar modeli, o‘quvchilarning nutqiy faolligini oshirish, ijodiy fikrlashini rivojlantirish va real hayotiy vaziyatlarda tilni qo‘llay olish malakasini shakllantirishga xizmat qilishi ko‘rsatib beriladi. Maqolada kommunikativ metodikaning afzalliklari, uning an’anaviy yondashuvlardan farqi va zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati muhokama qilinadi. Shuningdek, ushbu yondashuvni ona tili darslariga tatbiq etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar va tajriba asosidagi kuzatuvlar keltirilgan.