ATROF-MUHIT IFLOSLANISHI VA UNING TIRIK ORGANIZMLARGA TA’SIRI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada atrof-muhitning ifloslanishi va uning tirik organizmlar hayotiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri o‘rganiladi. Asosiy e’tibor atmosfera, suv va tuproqning kimyoviy va biologik ifloslanishiga qaratilgan. Shuningdek, ushbu ifloslantiruvchi omillar hayvonot va o‘simlik dunyosining yashash muhitiga, ularning populyatsiyasi va hayotiy funksiyalariga qanday ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilinadi. Maqolada inson faoliyati natijasida yuzaga kelayotgan ekologik muammolar, jumladan, chiqindilar, sanoat gazlari, pestitsidlar va plastmassalarning biologik tizimlarga salbiy ta’siri haqida ilmiy asoslangan fikrlar bayon etiladi. Shuningdek, muhofaza qilish choralariga, biologik xilma-xillikni saqlashga qaratilgan ekologik strategiyalar ham tavsiya etilgan. Maqola ekologiya va biologiya fanlari bilan shug‘ullanuvchi talabalar, tadqiqotchilar hamda atrof-muhit muhofazasi bilan qiziqadigan keng omma uchun mo‘ljallangan.