ZIG’IR TOLALI GAZLAMALAR ASOSIDA TIBBIY XALATLAR ISHLAB CHIQARISH TADQIQI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada zig'ir tolali gazlamalarni tibbiy xalatlar ishlab chiqarishda qo'llash imkoniyatlari o‘rganilgan. Zig'ir tolasining tabiiyligi, ekologik tozaligi va gigiyenik xususiyatlari uni tibbiyot sohasida qo‘llash uchun mos material sifatida baholangan. Tadqiqotda zig'ir tolali matoning havoo‘tkazuvchanligi, bakteriyalarga qarshi tabiiy himoya xususiyati va terini himoya qilish qobiliyati kabi jihatlari tahlil qilinadi.