JAMIYATNING MOHIYATI VA O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2025)
Insoniyat tarixining barcha bosqichlarida jamiyat har doim ilmiy va falsafiy tafakkurning asosiy tadqiqot obyekti bo‘lib kelgan. Falsafa nuqtai nazaridan jamiyat – bu insonlarning birgalikda yashashi va o‘zaro ta’sirini ta’minlovchi murakkab ijtimoiy tizimdir. U muayyan tarixiy, madaniy, iqtisodiy va siyosiy sharoitda shakllanadi va rivojlanadi. Ushbu maqolada jamiyatning mohiyati va unga xos asosiy falsafiy xususiyatlar yoritiladi.