YOSHLARNING BANDLIGI VA IJTIMOIY ADAPTATSIYA (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada yoshlarning mehnat faoliyatida bandligi va ijtimoiy adaptatsiyasi jarayonlari sotsiologik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Maqolada Oʻzbekiston sharoitida yoshlarning mehnat bozoriga kirib borishi, kasbiy moslashuvi, ijtimoiy institutlar bilan oʻzaro munosabati va integratsiya darajasi kabi muhim omillar yoritilgan. Shuningdek, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yoʻllari ham koʻrib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga koʻra, yoshlarning ijtimoiy muhitga muvaffaqiyatli moslashuvi uchun kompleks yondashuv va davlat, ta’lim, fuqarolik jamiyati institutlari oʻrtasidagi hamkorlik zarur ekani asoslab berilgan.