"INSON QADRI VA IJTIMOIY MEDIATSIYA: TINCHLIK VA O'ZARO HURMATNING ASOSI" (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada inson qadri va jamiyatdagi o'rni, ayniqsa, ijtimoiy mediatsiyaning ahamiyati yoritiladi. Mediatsiya, ikki yoki undan ortiq tomonlar o'rtasidagi nizolarni tinch yo'l bilan hal qilish jarayoni sifatida, jamiyatda o'zaro hurmat va tinchlikni saqlashda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Inson qadri, uning axloqiy nuqtai nazari, boshqalar bilan bo'lgan munosabatlarida o'zini qanday tutishi, ijtimoiy mediatsiya jarayoniga qanday ta'sir ko'rsatishini o'rganadi. Shuningdek, maqolada mediatsiyaning jamiyatdagi ijtimoiy ziddiyatlarni bartaraf etish, o'zaro tushunish va hamkorlikni mustahkamlashdagi ahamiyati, shuningdek, tinchlikni ta'minlash va do'stona muhit yaratishdagi roli haqida so'z boradi. Bu maqola o'zaro hurmat, adolat va tinchlikni saqlash uchun insonlarning bir-birini anglash va murosaga kelish orqali jamiyatni rivojlantirishga qaratilgan dolzarb fikrlarni taqdim etadi.