MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA TAFFAKUR BUZILISHINING SABABLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda tafakkur jarayonining buzilishiga olib keluvchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Psixologik, biologik va ijtimoiy omillar tafakkur rivojlanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi yoritib beriladi. Shuningdek, nevrologik muammolar, ota-onaning tarbiyadagi xatolari, psixologik travmalar va ijtimoiy muhitning salbiy omillari bolalarning intellektual rivojlanishiga qanday salbiy ta’sir ko‘rsatishi misollar orqali ko‘rsatib o‘tiladi.