TA’LIM MUASSASALARIDA PSIXOLOGIK XIZMAT HAQIDA OLIMLARNING QARASHLARI (Modern education and development, 2025)
Psixologik xizmatlar - bu psixologik yordam, maslahat, qo‘llab-quvvatlash va turli psixologik muammolarni hal qilishga qaratilgan faoliyatlar to‘plamidir. Ushbu xizmatlar, odatda, psixologlar tomonidan taqdim etiladi va shaxsiy, ijtimoiy, emosional yoki kognitiv muammolarni yengish, stressni boshqarish, shaxsiy o‘sish va rivojlanish, o‘z-o‘zini anglashni chuqurlashtirish va sog‘lom psixologik holatni ta’minlash uchun yordam beradi. Psixologik xizmatlar ta’lim muassasalarida o‘quvchilarning ruhiy va emosional ehtiyojlarini qondirishga, ularning psixologik salomatligini saqlashga, shaxsiy va ijtimoiy moslashuvini qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan bo‘ladi.