FARZAND TARBIYASIDA OTA-ONANING O’RNI (Modern education and development, 2025)
Oila - ma’daniyat va tarbiyaning eng kichik birlashmasi hisoblanadi. Farzand tug’ilibdiki, yangi xulq-atvorni avvalo ona, keyinroq esa ota obrazi orqali o’zlashtiradi. Ota-ona uchun farzand tarbiyasi birlamchi vazifa sanaladi. Ushbu maqolada har bir yosh avlodning barkamol shaxs sifatida shakllanishida oilaning o’rni, farzand tarbiyasida ota-onaning ahamiyati, oilaviy munosabatlar borasida olimlar fikrlari haqida mulohazalar bayon etilgan.