SINFDA TO’QNASHUVLARNING OLDINI OLISH VA MUROSAGA KELISHNING AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada sinfda yuzaga keladigan to‘qnashuvlarning sabablari, ularning ta’lim jarayoniga ta’siri hamda ularni oldini olish va samarali hal etish yo‘llari yoritilgan. Murosaga kelish va konstruktiv muloqot orqali ijobiy sinf muhitini shakllantirish yo‘nalishidagi amaliy usullar, xususan, “Win-Win” strategiyasi, faol tinglash va mediatorlik yondashuvlari tahlil qilingan. Maqolada shuningdek o‘quvchilarda murosaga kelish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiluvchi trening mashg‘ulotlari, rolli o‘yinlar va guruhli ishlash metodlari bayon etilgan. Pedagoglarga mo‘ljallangan ushbu material sinfdagi ijtimoiy-psixologik muvozanatni ta’minlash, o‘quvchilarning ijtimoiy-emotsional rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashda samarali vosita bo‘lib xizmat qiladi.