YORUG'LIKNING AKS ETTIRILGAN VA O'TADIGAN YORUG'LIKDAGI DIELEKTRIKGA TUSHISH BURCHAGIGA QARAB QUTBLANISH DARAJASINI ANIQLASH (Modern education and development, 2025)
Ushbu tezisda yorug‘likning dielektrik muhitga tushishida yuzaga keladigan aks ettirish va sinish hodisalari orqali qutblanish darajasi o‘rganiladi.Tadqiqotda yorug‘likning tushish burchagi o‘zgartirilganda ,aks ettirilgan va o‘tgan to‘lqinlarning qutblanish darajasidagi o‘zgarishlar nazariy va eksperemental usullar bilan tahlil qilindi.Brewster burchagi yaqinida aks ettirilgan yoruglikning to‘liq qutblanishi tasdiqlandi.Natijalar qutblangan yorug‘lik asosida ishlovchi optik qurilmalarni loyihalashda foydali bo‘lishi mumkin.