ALISHER NAVOIY ASARLARIDA GENDER YONDASHUV: AYOL OBRAZLARI TAHLILI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola Alisher Navoiy asarlarida ayol obrazlari, ularning jamiyatdagi o‘rni va gender yondashuv doirasidagi talqinlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Asosiy e’tibor Navoiy ijodida ayollar qanday ideallashtirilgani, tasavvufiy va ma’naviy ramz sifatida qanday ifodalangani, shuningdek, zamonaviy gender nazariyalari kontekstida qanday talqin qilinishi mumkinligiga qaratilgan.