YANGI AVLOD ONA TILI DARSLIKLARIDA YOZMA NUTQNI RIVOJLANTIRISH TOPSHIRIQLARINING PEDAGOGIK TAHLILI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston umumta’lim maktablari uchun ishlab chiqilgan yangi avlod ona tili darsliklarida yozma nutqni shakllantirishga qaratilgan topshiriqlarning pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda topshiriqlar turlari, ularning sinflar kesimidagi murakkablik darajasi, vazifalari va o‘quvchining muloqot kompetensiyasiga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, topshiriqlarning shaxsiy fikr bildirish, ijodiy tafakkurni rivojlantirish va matn yaratish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi roli empirik kuzatuvlar asosida baholanadi. Natijalar yangi darsliklar tarkibida yozma nutq topshiriqlarini takomillashtirish bo‘yicha metodik tavsiyalarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.