DELIKVENT XULQ-ATVORGA EGA KORREKSION GURUHIGA KIRUVCHI O'QUVCHILAR BILAN ISHLASHDA PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR (Modern education and development, 2025)
Agar shaxs jamiyat talablarini to‘liq qabul qilsa va ularga shartsiz amal qilsa, bu konformizm deb ataladi. Aksincha, me’yorlarni rad etish yoki ularni buzish esa deviatsiya deb yuritiladi va bu holat turli deviant xulq-atvor shakllarida namoyon bo‘ladi. Tarixan, jamiyat doimo inson xulqatvorining norma va qadriyatlarga zid bo‘lgan shakllariga qarshi chiqqan. Chunki har qanday og‘ish, xoh u ijobiy bo‘lsin, xoh salbiy, mavjud ijtimoiy muvozanat va barqarorlikni izdan chiqarishi mumkin.