QONDAGI GEMOGLOBIN DARAJASINI PASAYTIRADIGAN SOG'LIQDAGI MUAMMOLAR (Modern education and development, 2025)
Anemiya kasallik emas, balki qon tizimining birlamchi shikastlanishi yoki unga aloqasi bo’lmagan aksariyat kasallik va patologiyalar bilan bog’liq bo’lgan simptom sanaladi. Odamda kamqonlik o’tkir qon yo’qotishi, qizil qon hujayralari ishlab chiqarilishining buzilishi, aplastik, temir tanqisligi, megaloblast, sideroblast turi, surunkali kasalliklarga qarshi kurashish va oldini olish kabi xususiyatlar yoritilgan.