VAQF INSTITUTINING MUSULMON JAMIYATIDAGI TUTGAN ROLI VA AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Vaqf - islom moliyasi tizimining muhim xususiyatlaridan biri hisoblanadi. U ixtiyoriy xayriya shaklida namoyon bo‘lib, islom huquqida o‘ziga xos o‘rin egallaydi. Ushbu ijtimoiy-iqtisodiy omil jamiyat taraqqiyotini qo‘llab-quvvatlashda va rivojlanishida samarali bo‘lgani isbotlangan. Vaqf tizimi kambag‘allikni kamaytirish, ta’lim, tarbiya, sog‘liqni saqlash, ijtimoiy himoya va boshqa ko‘plab sohalarda farovonlikni ta’minlashda muhim vosita bo‘lib xizmat qilgan. Mazkur maqolada vaqf tushunchasi va mohiyati, shuningdek, uning jamiyatdagi roli va barqaror rivojlanishning muhim tarkibiy qismi sifatidagi ahamiyati muhokama qilinadi. Asrlar davomida mavjud bo`lgan vaqflar va ularni musulmon dunyosiga qo`shgan hissasi ochib beriladi.