TABIIY FANLARNI O'QITISHDA TALABALARNING NUTQ KO'NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDA CLIL YONDASHUVNING YO'NALISHI VA AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Tabiiy fanlarni o‘qitishda talabalarning nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishda CLIL yondashuvi o‘quv jarayonining samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. CLIL (Content and Language Integrated Learning) – bu mazmun va tilni birlashtirgan o‘qitish yondashuvi bo‘lib, unda tabiiy fanlar darslari orqali chet tilini o‘rganish imkoniyati yaratiladi. Bu yondashuv nafaqat fan bilimlarini chuqurlashtirish, balki til ko‘nikmalarini ham rivojlantirishga xizmat qiladi. Ushbu tezisda tabiiy fanlarni o‘qitishda talabalarning nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishda CLIL yondashuvning yo‘nalishi va ahamiyati haqida ma'lumotlar berilgan.