MAKTABGACHA TA’LIM YOSHIDAGI BOLALARNING MATEMATIK TASAVVURLARINI SHAKLLANTIRISHDA MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTI VA OILANING ALOQASI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda boshlang‘ich matematik tasavvurlarni shakllantirish jarayonida maktabgacha ta’lim tashkiloti va oila o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlikning roli va ahamiyati yoritilgan. Maqolada bolalarning yosh xususiyatlari, kognitiv rivojlanish bosqichlari, matematik tafakkurning shakllanishi, ta’lim muassasasining metodik yondashuvlari hamda oilaning amaliy ishtiroki chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagoglar va ota-onalar o‘rtasidagi integratsiyalashgan hamkorlikning samarali shakllari, raqamli vositalar yordamida tashkil etilayotgan kommunikatsiya usullari ko‘rib chiqiladi. Maqola zamonaviy pedagogik yondashuvlarga asoslangan bo‘lib, ta’lim sifati va bola shaxsining kompleks rivojlanishini ta’minlashda uzviy hamkorlikning zarurligini asoslaydi.