DIVERGENT TAFAKKURNING O‘QUVCHILAR AQLIY RIVOJLANISHIDAGI AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Tafakkur — bu aqliy faoliyatning asosiy shakli bo‘lib, insonlarning hayotdagi qarorlar qabul qilish, muammolarni hal qilish va o‘zgarishlarga moslashish qobiliyatlarini shakllantiradi. Ijodiy, tanqidiy va reflektiv tafakkur ko‘nikmalarini rivojlantirish insonning aqliy salohiyatini oshiradi va kundalik hayotda muvaffaqiyatga erishishga yordam beradi.