“ALISA MO`JIZALAR MAMLAKATIDA”ASARINING O`ZIGA XOSLIGI (Modern education and development, 2025)
Lyuiss Keroll oʻz davrining adolatsizligini, jamiyatdagi zodagonlarini va oddiy qora xalqni  oʻzining mantiqiy-badiiy,  falsafiy usulda yozilgan bolalar uchun ertaklarida yoritib bergan. Kerollning asarlari bir qarashda bolalar uchun yozilgan oddiy bir toʻqima, uydirma ertakka oʻxshab koʻrinsa -da, aslida kattalarni oʼyga tolishga undovchi mantiqiy-falsafiy asar hisoblanadi.