BOLANING MAKTAB TA’LIMIGA PSIXOLOGIK TAYYORGARLIGI (Modern education and development, 2025)
Maktab taʼlimiga psixologik tayyorgarlik bolaning muvaffaqiyatli oʻqish jarayonini boshlashida muhim rol oʻynaydi. Ushbu maqolada bolaning maktab taʼlimiga psixologik tayyorgarligining asosiy jihatlari, shuningdek, kognitiv, hissiy, ijtimoiy va motivatsion tayyorgarlik masalalari keng yoritilgan. Maqolada, shuningdek, oila, maktabgacha taʼlim muassasalari va atrof-muhitning bolaning maktabga tayyorgarligiga taʼsiri tahlil qilingan. Bolaning maktab taʼlimiga psixologik tayyorgarligini toʻgʻri tashkil etish uning kelajakdagi taʼlim muvaffaqiyatini taʼminlashga yordam beradi.