INGLIZ VA O’ZBEK ROMANLARIDA AYOL RUHIYATI TASVIRI (A.CHO’LPON VA S.RICHARDSON IJODI MISOLIDA) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Abdulhamid Cho‘lponning “Kecha va kunduz” romani va Samuel Richardsonning “Pamela yohud taqdirlangan fazilat” asarlarida ayol qahramonlar ruhiyati tasviri qiyosiy tahlil qilinadi. Zebi va Pamela obrazlari orqali ikkala muallifning gender, ijtimoiy adolat va shaxsiy qadriyatlar mavzularidagi badiiy yondashuvlari ko‘rib chiqiladi.